Trainingen

Wil je meer weten over het werken met online participatiebox? In onze basistraining Factor C en training Burgerparticipatie komt dit uitgebreid aan bod. Je kunt natuurlijk ook met één van onze adviseurs contact opnemen op participatie@sir.nl

Basistraining Factor C
Als (lokale) publieke organisatie ben je voor een goed resultaat in je projecten en programma’s steeds meer afhankelijk van je omgeving. Van inwoners, ondernemers, maatschappelijke organisaties of andere stakeholders. De Academie voor Overheidscommunicatie van het Ministerie van Algemene Zaken ontwikkelde de methodiek Factor C. Factor C bestaat uit vijf pijlers: de opgave, de omgeving, de strategie, het verhaal en de aanpak. Elke pijler kent een aantal stappen met modellen en werkvormen. Deze pijlers zijn niet nieuw, maar helpen om een goede communicatiestrategie te ontwikkelen. De sleutels uit ons communicatiemodel Relevant Gesprek© sluiten naadloos aan op Factor C. Reden voor SIR om een praktische basistraining aan te bieden waarin je uitgebreid kennismaakt met Factor C. Meer informatie over deze training? 

Training Burgerparticipatie
De vraag die wij vaak krijgen is: hoe bereik ik (nieuw) publiek bij participatie? De 4 communicatiesleutels bij participatie formuleren hierop een antwoord. We delen onze visie, die we ondersteunen met praktijkvoorbeelden. Onze visie hebben we vertaald in een aantal praktische tools die we samen doorlopen: de Participatietrap, de Participatiebox met 100 creatieve gespreksvormen en een praktisch stappenplan. We vragen je vooraf een case mee te nemen, zodat we met elkaar ervaringen kunnen delen en je onze aanpak al mogelijk kunt toepassen op jouw case. Meer informatie over deze training? 

Online, op locatie of incompany
De training Factor C en Burgerparticipatie worden op verschillende momenten in het jaar georganiseerd. Op verschillende fysieke locaties, maar ook online deelname is mogelijk. In onze jaarkalender vind je waar en wanneer we de training geven. Daarnaast organiseren we graag voor jou en jouw collega's een incompany training.

Voor meer informatie over onze trainingen of om je aan te melden ga je naar onze jaarkalender.